Veel vaste vacatures voor finance professionals

4-5-2016
De vraag naar finance professionals blijft toenemen, in Q1 2016 met 9% ten opzichte van Q4 2015 en 14% vergeleken met het eerste kwartaal van vorig jaar. 
 
Dit zegt recruitmentorganisatie Robert Walters, dat de vacaturevolumes voor hoogopgeleide finance professionals in Nederland vergeleek op basis van gegevens van Jobfeed.

Accountants in vast dienstverband
Opvallend is dat afgelopen kwartaal vooral het aantal vacatures voor functies in vast dienstverband toenam (+12% vergeleken met het kwartaal ervoor), terwijl het aantal vacatures voor tijdelijke functies juist een kleine dip vertoonde (-6%).
Rob Steur, Manager Finance Division bij Robert Walters: 'Als je naar de top 10 lijst van meestgezochte profielen kijkt zie je dat er vooral ontzettend veel vacatures zijn voor accountants in vast dienstverband, zowel bij de grote accountantskantoren als in het bedrijfsleven.'
 
Big 4 accountantskantoren
Steur: 'Het grote aantal vacatures voor accountants heeft in de eerste plaats te maken met de aandacht die er momenteel in het bedrijfsleven is voor risk & compliance. Ook de Big 4 accountantskantoren zijn hard op zoek naar vaste medewerkers, want anders zien ze zich gedwongen om zelf met relatief duurdere interim professionals te gaan werken.'

Bron: Flexmarkt.nl