USG People claimt markt te verslaan

26-2-2016
De beursgenoteerde uitzender USG People heeft een goed vierde kwartaal achter de rug. De omzet steeg met 11,9% naar €677,3 mln en het onderliggende bedrijfsresultaat (ebita) nam met 30% toe naar €36,1 mln.
 
Het bedrijf stelde vrijdag bij de presentatie van de jaarcijfers in alle vier kernmarkten (Nederland, Belgiƫ, Duitsland en Frankrijk) beter te presteren dan de markt. In Nederland en Belgiƫ groeide de uitzender naar eigen zeggen zelfs met dubbele cijfers.
 
USG People USG People NV17,21-0,17%-0,03 wordt dit jaar overgenomen door het Japanse uitzendbedrijf Recruit, dat de uitzender wil kopen voor circa €1,4 mrd. De Japanners willen het een na grootste uitzendbureau van Nederland gebruiken om een sterke positie in Europa te verwerven. Het beursgenoteerde bedrijf verwacht veel van de nieuwe strategische partner, dat zijn bod nog gestand moet doen, meldde ceo Rob Zandbergen vrijdagmorgen nog eens. ‘Door het samengaan met Recruit kunnen we onze groei nog meer versnellen en onze positionering op het Europese vasteland sneller ontwikkelen.’
 
De raad van bestuur en de raad van commissarissen van USG People steunen het bod unaniem, zo werd in december al duidelijk. Naar verwachting wordt de transactie in het tweede kwartaal afgerond. In verband met de overname en een door te voeren reorganisatie heeft USG People een eenmalige last genomen van €7,5 mln. Het bedrijf wil de kosten van de Nederlandse organisatie jaarlijks met €20 mln drukken.
 
Over het gehele jaar 2015 zag USG People de omzet met 8,3% stijgen naar €2,55 mrd. De nettowinst nam toe van €51,9 mln tot €65,3 mln. Het bedrijfsresultaat steeg vorig jaar met 26%.

Bron: Het Financieel Dagblad