Sneller verhogen AOW-leeftijd vergroot werkloosheid

6-2-2015
De gemiddelde pensioenleeftijd is in 2014 gestegen naar 64,1 jaar. Dat meldde het CBS donderdag. Als het aan het kabinet ligt, gaat deze leeftijd de komende tijd veel sneller omhoog. Lees hier de reactie van FNV-voorzitter Ton Heerts:
 
,,Momenteel zitten er ruim 600.000 mensen thuis, die dolgraag willen werken. Het is absurd dat het kabinet de AOW-gerechtigde leeftijd vanaf 2016 nóg sneller wil verhogen. Daardoor duurt het alleen maar langer tot werkzoekenden een baan vinden. De FNV roept het kabinet dan ook met kracht op om van deze plannen af te zien, omdat de timing volstrekt verkeerd is. Het is juist belangrijk dat we de werkloosheid bestrijden, door te investeren en door het werk dat er is eerlijker te verdelen tussen ouderen en jongeren.
Defensiepersoneel
 
De kabinetsplannen pakken voor sommige groepen extra slecht uit. Denk bijvoorbeeld aan defensiepersoneel dat vanwege de zwaarte van het beroep een verplicht leeftijdsontslag kent. Militairen gaan steeds vaker op zware internationale missies, en denk ook aan de medewerkers van de marechaussee die extra worden ingezet. Het kan niet zo zijn dat wij juist deze groepen opzadelen met een steeds groter AOW-gat. Dat getuigt van geen enkel respect.’’

Bron: FNV