Omzetgroei AB Werkt in 2014

25-3-2015
Personeelsvoorziener AB Werkt heeft afgelopen jaar een groei behaald van ruim 12% met een omzet van € 68,9 miljoen.
 
De coƶperatie met ruim 1900 leden had over 2014 een bedrijfsresultaat voor rente en belasting van € 1,3 miljoen.
 
AB Werkt (Zuid-Nederland) is van oudsher sterk in de agro sector. Inmiddels wordt circa 1/3 van de omzet behaald uit  aanverwante sectoren zoals groenvoorziening en hoveniers, food, GWW, industrie en techniek. Op jaarbasis heeft AB Werkt gemiddeld 800 FTE aan het werk in deze sectoren.
 
De fusie met Zeeland is positief uitgepakt, stelt AB Werkt op basis van het positieve resultaat. Een andere strategische keuze die volgen het bedrijf positief bijdraagt aan de financiƫle resultaten is de gebiedsuitbreiding naar Noord-Brabant met de opening in 2012 van een kantoor in Veghel.
 
Volgens directeur Jack Janssen is zijn bedrijf klaar voor de uitdagingen die het te wachten staat.  'De agro sector heeft het niet makkelijk en dat merken wij ook. De arbeidsmarkt verandert en ook daar moeten we een antwoord op hebben. Daarnaast legt de overheid steeds meer verantwoordelijkheden bij de werkgever en vraagt veranderende wet- en regelgeving dat we steeds meer expertise in huis moeten hebben om onze klanten optimaal te kunnen bedienen. Daar investeren we in. Met de strategie die we hebben uitgezet verwachten we de groei in 2015 te kunnen continueren', zo stelt Janssen in een toelichting.

Bron: Flexmarkt.nl