Mysolution doet mee aan Fiets voor een Huis

18-4-2017
9 september 2017 zal team Mysolution fietsend en (hard)lopend de Galibier op gaan voor onderdak voor gezinnen in Bangladesh. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,6% is dit zeker geen makkelijker tocht.
 
De fietsen en hardloopschoenen zijn daarom vroeg in het jaar al uit de kast getrokken om zoveel mogelijk te trainen. Dit betekent veel uren door de regen en de warme zon, bloed, zweet en misschien wel eens tranen. Maar ook een mooi teamgevoel: samen lachen, samen huilen en samen doorzetten.


KLIK HIER EN SPONSOR ONS


Omdat de Galibier alleen te bereiken is als de Col du Télégraphe of de Col du Lautaret is bedwongen, is deze bergpas een van de zwaarste Alpencols in de wielersport. Vanaf Saint-Michel-de-Maurienne is de lengte van de beklimming 34.5 km met een stijgingspercentage van gemiddeld 6,6%. De beklimming van de Col du Télégraphe beslaat de eerste 12 km met gemiddeld 7% stijging; na een lichte afdaling naar het dorp Valloire begint de daadwerkelijke beklimming van de Col du Galibier. Het gemiddelde stijgingspercentage van de Galibier is 6,9%, waarbij vooral de laatste kilometers pittig zijn met een percentage van zo’n 8,5 % (tegen de top zelfs ruim 10 %). Vanaf Valloire is het nog 18,1 km naar de top.

 

FVEH-(2).png

Waar doen we het voor?
We zetten ons in voor onderdak voor gezinnen in Bangladesh. Voor de meeste Nederlanders is een comfortabel huis heel vanzelfsprekend. We worden beschermd tegen storm, regen en hitte. Wij hoeven ’s nachts niet met één oog open te slapen, bang voor criminaliteit. Voor mensen in ontwikkelingslanden ziet het leven er anders uit. Een toilet en drinkwater uit de kraan zijn niet de standaard. Het bezitten van een huis zoals wij dat kennen lijkt onmogelijk.

Wereldfoundation wil met het bouwen van huizen een bijdrage leveren aan het bestrijden van de armoede. Een huis betekent voor mensen meer dan alleen een dak boven het hoofd. Het draagt bij aan de verbetering van de gezondheid, de veiligheid, de economische ontwikkeling en de eigenwaarde van mensen wordt vergroot.
 

Team Mysolution vraagt uw steun bij het behalen van ons doel: minstens 16 huizen voor 16 gezinnen in Bangladesh. Om dit waar te maken streven wij naar een sponsorbedrag van €16.000,-. Elke euro brengt ons richting dit doel, ook die van u. Stel u samen met ons dienstbaar op voor mensen in armoede en sponsor ons door op de button te klikken en een bedrag te doneren. Wij, maar vooral de mensen in Bangladesh, zijn u ontzettend dankbaar.

 

KLIK HIER EN SPONSOR ONS

Waarom Bangladesh?
Bangladesh is één van de dichtstbevolkte landen ter wereld. In dit land leven 150,5 miljoen mensen. Daarvan moeten 47 miljoen van minder dan 1 dollar per dag rondkomen. Oorzaken van deze armoede zijn onder andere overbevolking en natuurrampen. Jaarlijks heeft Bangladesh te kampen met overstromingen waardoor mensen hun huis kwijt raken. Wereldfoundation wil dit tegengaan en bouwt huizen die bestand zijn tegen dit natuurgeweld.

Wat kost een huis in Bangladesh en hoe werkt een microhypotheek? 
Een huis in Bangladesh kost tussen de € 1.000,- en € 1.500,- Arme families krijgen het huis niet zomaar gratis. Dat blijkt in de praktijk geen duurzame hulp te zijn. Beter is om een voor hen betaalbare huizenlening aan te bieden, waarmee ze het grootste deel van de bouw kunnen financieren. Daarbij is het niet zo dat iedereen zomaar in aanmerking komt voor een huizenlening. Eerst moet men bewezen hebben goed om te kunnen gaan met zakelijke microkredieten voor de eigen business. Als blijkt dat men de geleende bedragen steeds netjes terugbetaalt en er een redelijk vast maandinkomen is, kan men in aanmerking komen voor een micro-hypotheek van € 1.500 met een looptijd van 6 jaar en een rentepercentage van 6% per jaar. Met een dergelijke hypotheek en een eigen bijdrage van 30-40% kan men de bouw van het huis financieren.
 
Een groot voordeel van deze hypotheek-constructie is ook dat na 6 jaar het totale bedrag is afgelost en weer opnieuw uitgezet kan worden voor de bouw van een huis. Op die manier kunnen dus met die ene € 1.500,- meerdere huizen worden gebouwd en dus meerdere families worden geholpen!