ManpowerGroup neemt PEAK-IT over

19-2-2015
ManpowerGroup Nederland neemt per direct een meerderheidsbelang in ICT-bedrijf PEAK-IT. Met de transactie geeft ManpowerGroup invulling aan de strategie om wereldwijd haar leidende positie op gebied van staffing op de ICT-markt verder uit te bouwen. PEAK-IT blijft onder eigen merknaam opereren.
 
Partnership
PEAK-IT blijft zelfstandig opereren en het management blijft in handen van de huidige directie, die wordt gevormd door Marco Verver (CEO) en Maarten Cobelens (COO). Beiden zijn ook aandeelhouder. “Wij gaan heel bewust een partnership aan, waarin we geloven in de kracht van PEAK-IT om als onafhankelijk organisatie de groeiambities te verwezenlijken”, zegt Jilko Andringa, Algemeen Directeur ManpowerGroup Nederland. “Door onze krachten te bundelen breiden we het palet aan oplossingen naar wederzijdse klanten uit en bieden we een nog breder carrièrepad aan de ICT professionals en interne collega's.”
 
Groeiambitie in ICT-markt
PEAK-IT is een ICT-business partner gericht op het bieden van end user services, in combinatie met advies en beheer van infrastructuur en applicaties. ManpowerGroup-dochter Experis neemt het meerderheidsbelang in PEAK-IT. Vorig jaar nam Experis al een meerderheids belang in IT-detacheerder iSense en startte een mooie samenwerking om zo de klanten en professionals beter te kunnen bedienen. Door nu ook PEAK- IT in deze samenwerking aan te sluiten kan ManpowerGroup zich, gezamenlijk met haar partners, in de volle breedte als ’one stop shop’ voor ICT-dienstverlening presenteren aan de klanten.
 
“Zowel iSense als PEAK-IT sluiten mooi aan bij Experis”, zegt Andringa. Waarbij iSense is gespecialiseerd in schaarste profielen zoals de .NET Professionals en PEAK-IT focust op het bieden van continuïteit en service+ door middel van detachering, co-sourcing en outsourcing. Andringa: “Met PEAK-IT, iSense en Experis kunnen we nu de hele markt bedienen. We zijn ervan overtuigd dat de drie bedrijven elkaars groei een positieve impuls geven.” 

Bron: ManpowerGroup