Forse omzetgroei USG People

2-5-2016
De omzet van USG People is in het eerste kwartaal van 2016 uitgekomen op € 646,1 miljoen. Dat is met ruim 13% meer dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. In Nederland groeide de omzet zelfs met 17%. De EBITA steeg met bijna 9% naar € 18,4 miljoen. Dat maakte USG People eind vorige week bekend.
 
 
Omzetgroei Nederland
Voor Nederland kwam de omzet in het eerste kwartaal uit op € 300,2 miljoen. Dat betekent een groei van ruim 17%. De groei is in het eerste kwartaal verder versneld (groei 4e kwartaal 2015: 13,2%).
De omzetgroei van Start People, met een focus op grote volume klanten, versnelde verder naar 26,4% ten opzichte van vorig jaar in het eerste kwartaal. In het Specialist Staffing segment (Unique en Secretary Plus) steeg de omzet per werkdag met
 
7,2%. Bij Unique was de groei minder sterk door hun focus op het midden- en kleinbedrijf, waardoor hun omzetaandeel van grote klanten afneemt. Secretary Plus wist met een groei van 27,4% de sterke groeitrend voort te zetten. Bij USG Professionals steeg de omzet met 4,5%.
 
'Veel groei uit volumeklanten'
'De trend in onze groei heeft zich in het eerste kwartaal onverminderd voortgezet', zei Rob Zandbergen, CEO van USG People, in een toelichting op de cijfers. 'Vooral in de voor ons meest belangrijke markten, Nederland en Belgiƫ, is de groei verder versterkt en presteerden we ruim boven de markt. (..) Veel groei komt van onze volumeklanten, die hun capaciteit uitbreiden en flexibeler inrichten, waardoor we de kosten bij een hoge groei vrijwel constant konden houden. (..) De focus voor de komende kwartalen is er ook op gericht de omzet in het MKB segment sneller te laten groeien.'

Bron: Flexmarkt.nl