BMC sluit eerste halfjaar 2014 positief af

24-8-2014
Na een aantal mindere jaren sluit BMC de eerste helft van 2014 positief af. Volgens het adviesbureau voor de publieke sector is dit te danken aan de verscherpte dienstverlening, hogere omzetten van zzp'ers en kostenbesparingen. BMC gaat dit jaar zelfs op zoek naar 150 nieuwe medewerkers
 

Na een aantal jaar van mindere resultaten behaalde BMC in het eerste halfjaar van 2014 een hogere omzet en brutowinst. Ook de vooruitzichten voor de rest van het jaar zijn positief.

BMC zegt zijn dienstverlening aangepast te hebben aan de veranderende vragen van opdrachtgevers. Die hadden volgens het bureau specifiek behoefte aan excellente expertise, resultaatgarantie, continuïteit in levering en scherpe tariefstelling. Omdat de vraag naar de diensten die BMC levert groeit verwacht het bureau dat de positieve resultaatontwikkeling zal doorzetten.

Decentralisatie

Het op de publieke sector gerichte adviesbureau richt zich op maatschappelijk relevante thema’s. Dat leidt ertoe dat het bureau zich nu veel bezighoudt met thema’s rondom de decentralisatie van taken in het sociale domein van het Rijk. Veel gemeenten en hun maatschappelijke partners zitten met vraagstukken die aan deze decentralisatie gerelateerd zijn. 

BMC stelt ook steeds meer in het onderwijs te worden ingezet. Er is volgens het bureau in alle onderwijsvormen een vraag naar meer kwaliteit, en er zijn veel voornemens tot samenwerking om betere resultaten te realiseren. De komst van het Wet passend onderwijs stelt schoolorganisaties volgens het bureau voor grote uitdagingen.

Nieuwe medewerkers

Momenteel zijn er ruim 1000 mensen in dienst bij de BMC-bedrijven en wordt er gewerkt met een steeds omvangrijkere flexibele schil. Dit jaar stijgt het aantal medewerkers en wordt er actief gezocht naar tenminste 150 nieuwe collega’s.

Bron :  Management en Consulting