Arbeidsrechtadvocaten hekelen WWZ

12-1-2016
De nieuwe WetWwerk en Zekerheid die werkgevers moet bewegen om werknemers eerder in vaste dienst te nemen, werkt volgens onderzoek van Nieuwsuur onder arbeidsrechtadvocaten ‘averechts’.
 
Sinds 1 juli gelden nieuwe regels die het voor werkgevers aantrekkelijker moeten maken om mensen eerder in vaste dienst te nemen. Veel advocaten stellen echter dat de wet (Wet Werk en Zekerheid, red.) een tegengesteld effect heeft. Daarbij zouden werkgevers constructies verzinnen om de nieuwe regels te omzeilen.

Nieuwe ontslagrecht
Het actualiteitenprogramma hield een enquĂȘte onder meer dan vijfhonderd leden van de Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN). Een ruime meerderheid gaf aan dat werkgevers vanwege het nieuwe ontslagrecht terughoudend zijn om mensen in vaste dienst te nemen. En als er al mensen voor vast worden aangenomen, dan zijn het vooral de hoogopgeleiden, zei 42 procent van de respondenten tegen Nieuwsuur.

Transitievergoeding tijdelijke krachten
Een van de pijnpunten is dat werkgevers nu ook een ontslagvergoeding moeten betalen aan tijdelijke krachten die na twee jaar geen vast contract krijgen. Die zogeheten transitievergoedingen kunnen volgens de advocaten worden omzeild door de aanstelling van de tijdelijke krachten zo vast te leggen dat die voor een periode van 23 maanden is, net geen twee jaar dus.

Bron: ANP

Noot van de redactie van Flexmarkt: minister van Sociale Zaken Asscher liet in een reactie bij Nieuwsuur weten vooralsnog geen reden te zien de wet te wijzigen en deed een beroep op werkgevers die zich volgens hem hebben gecommitteerd om aan 'goed werkgeverschap' te doen. Mocht in de komende jaren blijken dat de wet niet werkt, dan overweegt Asscher de 'wet aan te scherpen'.

Bron: Flexmarkt.nl