Akkoord voorgenomen overname Olympia Nederland

18-3-2016
De franchiseondernemers van Olympia Nederland stemmen in met de voorgenomen overname van Olympia Nederland door Olympia franchiseondernemer Dimitri Yocarini en Avedon Capital Partners. Eerder was er al een akkoord bereikt tussen de huidige eigenaar NIBC en de overnemende partijen. 
 
De directie en raad van commissarissen van een van de grootste niet-beursgenoteerde uitzendbedrijven van Nederland ondersteunen de overname en de op groei gerichte strategie. De voorgenomen overname ligt nu ter goedkeuring bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM).
 
Yocarini begon 15 jaar geleden zijn carrière als intercedent in de Olympia-vestiging in Apeldoorn en illustreert het ondernemerschap dat de ondernemers van Olympia kenmerkt. Yocarini was eigenaar van de vestigingen in Amersfoort en Utrecht en is sinds 2010 de eigenaar van de vestigingen in Amsterdam. Bij deze voorgenomen overname verkoopt NIBC haar aandelen aan de nieuwe eigenaar die zich gesteund weet door een solide investeerder in de vorm van Avedon Capital Partners.
 
Dimitri Yocarini: “Olympia is een prachtig bedrijf met een onderscheidende en ondernemende cultuur. Die kracht, in combinatie met verdere digitalisering, vernieuwende vormen van dienstverlening en specialisatie in marktsegmenten gaan we optimaal benutten. Ik ben blij dat ik van de franchiseondernemers het vertrouwen heb gekregen om leiding te geven aan dit proces en kijk er naar uit om na goedkeuring door de ACM aan de slag te gaan.”
 
Olympia Uitzendbureau, opgericht in 1969, is een uitzendorganisatie met zo’n 90 reguliere en 50 inhouse vestigingen in Nederland. Naar omzet gerekend behoort Olympia tot de top van de uitzendbureaus van Nederland.

Bron: Olympia