ABU: groei uitzenduren zwakt iets af

30-9-2015
De werkgelegenheid voor uitzendkrachten blijft voorlopig groeien. In periode 9 (week 33 – 36) is het aantal uitzenduren met 7% toegenomen en de omzet is met 9% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
 
Dat blijkt uit cijfers die de brancheorganisatie voor uitzendbedrijven ABU dinsdag heeft gepubliceerd.
 
De groei van het aantal uitzenduren en –omzet in periode 9 (periode van 10 augustus tot en met 6 september) is als volgt verdeeld over de grootste drie sectoren:
 
- De uren in de administratieve sector zijn gestegen met 9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet nam toe met 11%.
- De uren in de industriƫle sector vertoonden een stijging van 5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet nam toe met 6%.
- Het aantal uren in de technische sector is toegenomen met 14% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet nam toe met 12%.

Tempo groei zwakt af
De uitzendmarkt gaat al sinds het najaar van 2013 onafgebroken vooruit, na ruim anderhalf jaar van krimp. In de afgelopen maanden zwakte het tempo waarin de uitzenduren toenemen wel af. In de afgelopen periode werd daardoor het laagste groeipeil sinds de zomer van vorig jaar bereikt.
 
Bronnen: Flexmarkt/ABU/ANP